Fem Dansa 2016

Dimarts, 24 de maig de 2016 a les 13:55

Llinars del Vallès ha estat el municipi escollit com a escenari per celebrar l'edició del Fem Dansa d'enguany, que va tenir lloc el passat 23 de maig.

Es tracta d’una activitat de dinamització i d'intercanvi entre els centres educatius de l'àmbit del Baix Montseny que té la dansa tradicional catalana com a eix i fil conductor principal.

Pretén donar a conèixer la dansa tradicional tot potenciant els valors implícits en el coneixement del propi cos, el descobriment de les possibilitats rítmiques col·lectives, i el desenvolupament d'habilitats artístiques i creatives.

Conclou en una trobada d'alumnes de diverses escoles que s'apleguen per ballar un programa comú de danses tradicionals catalanes que prèviament han treballat a l'escola amb els seus mestres.

Es va iniciar a proposta d’unes mestres i amb la direcció del coreògraf i formador Joan Serra dins del Pla de Formació del Professorat de la Zona gestionat des del Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Oriental III.

A la ballada final amb els alumnes també participa el grup de dansa “Factoria Mascaró” i, en les primeres edicions es comptava amb la música en directe dels “Solistes de la Costa”.

Des del curs 2001-2002 l’activitat “Fem dansa al Baix Montseny” ha tingut un gran èxit i en la que participen a cada ballada final un total de més 1200 alumnes de P-5 i 2n de totes les 20 escoles de la zona : TORRE ROJA , VILAMAGORE, MONTSENY (BREDA), TRENTAPASSES, GINEBRÓ, PALLEROLA, L’AVET ROIG, VALLMANYA, SOLER DE VILARDELL, MONTNEGRE, SALVADOR SANROMÀ, DAMIÀ MATEU, JOAN CASAS, LA SALLE, VALLGORGUINA ,LA TORDERA, FONTMARTINA, AQUA ALBA, MATAGALLS, COR DE MARIA. 

De les poblacions: Sant Celoni, Gualba, Vallgorguina, Santa Maria de Palautordera, Sant Esteve de Palautordera, Vilalba Sasserra, Breda, Llinars del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor i Sant Pere de Vilamajor.

Darrera actualització: 25.05.2016 | 11:30

Imatges