Fira del món geganter 2016 a Llinars del Vallès

Dimarts, 20 de setembre de 2016 a les 15:54

El passat cap de setmana, 17 i 18 de setembre, va tenir lloc la fira del món geganter a Llinars, l’esdeveniment més gran de gegants que s’ha fet mai a Llinars, i el més gran de Catalunya el 2016.

Dissabte al matí, en primer lloc es va fer la rebuda d'autoritats a la sala de Plens de l'Ajuntament i l'intercanvi de regals. Les autoritats presents en aquest acte van ser Martí Pujol, alcalde de Llinars; Arnau Guardi, cap de la colla gegantera La Patufa; Amador Codina, president de l'Agrupació de colles de geganters de Catalunya; i Lluís Puig, director general de Cultura i Associacionisme de la Generalitat de Catalunya.

A continuació va tenir lloc una cercavila, en primer lloc fins al parc dels Corbera, on es troba ubicada la placa commemorativa de la fira, per acabar a la Carpa del carrer de Frederic Marés, on va tenir lloc la inauguració oficial amb el ball d'homenatge interpretat per Pau Garrigós, el ball de l'Isarsd interpretat per l'Arnau Guardi, el tret de sortida a càrrec dels Trabucaires i el tallament de cinta.

Durant tota la jornada de dissabte es van realitzar diferents tallers: de gralla, de percussió corporal, de capgrossos, etc. També van tenir lloc ball de gegants, xerrades d'aspectes legals de colles i presentacions de llibres com els de "Gegants de l'Anoia", el llibre "100 gegants" i la fitxa tècnica de la gralla a càrrec d'Ivó Jordà.

Al vespre es va celebrar "Un tomb gegant", un espectacle que explica la història i festes de Llinars a partir de les figures de gegants i d'imatgeria, que va comptar amb la col·laboració de l'Associació Dones de Llinars, els geganters de Sant Antoni de Vilamajor i de Sant Pere de Vilamajor, el Till-Tall teatre, la colla Giola i l'Esbart Dansaire.

A continuació es va fer un correfoc a la plaça dels Països Catalans seguit del sopar geganter amb 400 persones. I per acabar la nit, el concert del grup "Germà negre".

Diumenge al matí, mentre les colles plantaven a l'avinguda Pau Casals, es va fer la mostra de músics amb l'"Os pedrer" i tot seguit la presentació de noves figures estrenades a Catalunya des de la darrera fira del món geganter fins aquest diumenge, a la fira de Llinars.

A continuació es va fer la cercavila que finalment en va ser només una per la quantitat de gegants que hi havia, i tot seguit a la plaça dels Països Catalans es van celebrar els balls protocolaris d'en Pau i l'Alegria, els gegantons de Catalunya, en Treball i na Cultura, Gegants de Catalunya i en Rimbau i la Sibil·la, gegants de Llinars. Finalment es va proclamar la XIa fira del món geganter 2017 a Vacarisses, Rellinars i Ullastrell els dies 7 i 8 d'octubre de 2017.

Darrera actualització: 13.10.2016 | 15:26