Ricardo García guanya el Gran Prix tres bandes de Llinars

Dimecres, 19 d'octubre de 2016 a les 12:20

Ricardo García va guanyar la tercera edició del Gran Premi estatal Gran Prix de Llinars de tres bandes de billar, després d’imposar-se a la final a David Martínez per 40-35 en 31 entrades.

Va ser un torneig molt ben organitzat pel Club Billar Llinars, amb 88 jugadors de 12 federacions, amb el millor billar a tres bandes estatal.

Durant la setmana es van disputar les rondes preliminars d’on van sortir els 16 jugadors que van enfrontar-se als 16 caps de sèrie.

Divendres, en els 16ens de final van començar les primeres sorpreses del torneig amb les eliminacions de Rubén Legazpi, Carlos Crespo, així com l’actual subcampió d’Espanya Sergio Jiménez a mans de Xavier Yeste.

Les sorpreses encara no havien acabat i a vuitens el gran favorit, cap de sèrie, campió d’Espanya i guanyador de les dues anteriors edicions, David Sánchez va perdre (40-23) davant de David Martínez. A quarts de final Martínez va guanyar per un ajustat 40-39 a David Zapata.

Tot i l’eliminació dels favorits, el torneig va tenir un gran nivell billarista. Les grans revelacions del torneig Carlos Anguita va perdre a quarts i Alejandro Pérez que venint de la fase prèvia va arribar a vuitens.

Amb l’eliminació dels favorits, el quadre de semifinals el van formar Ricardo García, David Martínez, Antonio Montes i Xavier Yeste. A la final, García va començar dominant (11-0 a l’inici de la 3a entrada), però una gran reacció de Martínez va posar l’11-10 al final d’aquesta entrada amb una millor sèrie de 10 caramboles. La partida va ser molt intensa. Martínez va empatar a 21 caramboles a l’entrada 18 amb opcions de posar-se davant a la següent entrada. Però García va imposar la seva veterania i a les quatre següents entrades encarrilava la victòria (35-29). Montes va ser tercer i Yeste quart.

Va ser una final amb dos grans jugadors però inesperada. García no guanyava un prova de l'open tres bandes des del 2007.

Darrera actualització: 19.10.2016 | 12:35

Imatges