Celebració del Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones a l'institut Giola

Divendres, 25 de novembre de 2016 a les 14:30

Amb motiu de la celebració del 25 de novembre, Dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones, l’institut Giola ha celebrat un acte de sensibilització impulsat pel Punt Dona de l’Ajuntament.

L’acte, que s’ha celebrat al pati de l’institut, s’ha iniciat amb la presentació de l’Ana Álvarez, directora del centre, i ha comptat amb l’assistència de l’alcalde del poble, Martí Pujol, que s’ha dirigit als joves de l’institut i a la resta de públic assistent posant de manifest la igualtat entre homes i dones i la necessitat de que hi hagi una consciència absoluta d’aquesta problemàtica, per tal que en el futur no s’hagi de tornar a celebrar un dia com aquest. A continuació César Alegre, coordinador de promoció de centre, ha llegit unes reflexions sobre casos reals en relació a aquesta problemàtica i els alumnes Jero Sànchez i Ainoa Codina han fet la lectura del manifest, titulada “La llibertat per a mi és no tenir por”.

L’acte també ha comptat amb les actuacions de diversos alumnes del centre, el grup de l’optativa de teatre i la coral Giola. Per acabar, la regidora del Punt Dona, Rafi Fernández, ha agraït a tots els presents la seva assistència a l’acte i ha insistit en el fet de conscienciar sobre aquesta problemàtica i treballar per eliminar-la totalment. Després del minut de silenci, l’acte ha finalitzat amb una actuació musical del Blues Teacher’s.

Malgrat la tasca de sensibilització i prevenció que cada any es realitza entorn a aquesta problemàtica aquest any a l’Estat Espanyol s’han produït 76 morts de dones a mans de les seves parelles, de les quals 5 a Catalunya.  

Darrera actualització: 01.06.2017 | 13:21