Crònica 9è Duatló Solidari Llinars Ginebró

Dimarts, 14 de març de 2017 a les 13:06

Aquest diumenge 12 de març de 2017 es va celebrar el 9è Duatló Llinars Ginebró, amb un total de 167 participants. Un any més, ha estat organitzat per l’Escola Ginebró i l’Ajuntament de Llinars del Vallès. Els ingressos recaptats van destinats al Centre d’Educació Especial Montserrat Montero de Granollers.

Així explica la iniciativa d’aquesta proposta solidària en Marc Lurbe, un dels organitzadors d’aquest duatló: “L’Escola Ginebró, des de fa 10 anys, realitza intercanvis en els cicles formatius d’esport amb l’Escola Montserrat Montero. Mai s’ha buscat un benefici econòmic amb el Duatló, sinó que l’objectiu sempre ha estat promocionar els cicles d’esport i donar-nos a conèixer a la zona. Doncs per aquesta edició, hem decidit que els beneficis que poguéssim treure era millor destinar-los a una causa solidària. Aprofitant aquesta relació de tants anys amb l’Escola Montserrat Montero, hem volgut col·laborar amb ells i donar-los un cop de mà”.

A les 10.30 h, al costat del Pavelló Municipal d’Esports de Llinars del Vallès, els trabucaires de Llinars van donar la sortida de la Duatló Open (la categoria absoluta), que ha constat de tres trams: el primer: 5,6 Km corrents (desnivell de 142 m), el segon era sobre bbt durant 17 Km (desnivell de 420 m), i l’últim tornava a ser a peu, però amb una distància de 2,1 Km (desnivell de 25 m).

“És una prova dura però té un equilibri. La gaudeixes”, explica el guanyador de la categoria sènior masculí, Albert Camps. Segons el Marc Lurbe, el circuit està dissenyat per a que tothom hi pugui participar. Es combinen trams tècnics amb trams més assequibles. “Al cap i a la fi, la duresa correspon al ritme que es posi cadascú”, comenta el campió, que ha fet un temps d’01:20:37, quedant per davant del seu company d’equip, Roberto Fidalgo (01:20:48). Tots dos del Medina Club Triatló.

Per la seva banda, la guanyadora de la categoria sènior femení ha estat l’Aina Picas (01:38:39), de l’equip C.N. Reusploms. Tant l’Albert com l’Aina repeteixen posició respecte el duatló de l’any passat.

Un duatló ple de novetats

El duatló ha esdevingut canvis d’allò més interessants. Una de les novetats d’aquest any ha estat el caire solidari, aportant els beneficis a l’Escola d’Educació Especial Montserrat Montero.

En segon lloc, s’ha fet un gran pas endavant amb el Duatló Escolar. Per primer cop s’ha habilitat la prova a estudiants de secundària (entre primer i quart d’ESO). La distància ha estat: 5,6 km running + 10 km btt + 2,1 km running. Els trams de running han sigut els mateixos que l’Open, però el de btt ha estat propi per la seva categoria.

Aquest any també hi ha hagut la Mini Duatló, dedicada als més menuts (entre 8 i 14 anys). Per la gran diferència d’edat, la classificació ha estat simbòlica i només s’ha fet un tram a peu i el segon i últim en btt.

Per últim, un dels canvis més importants ha estat el del recorregut. “El circuit el canviem cada any, és una manera que la gent vingui motivada i els corredors tinguin cada any un repte diferent”, diu en Marc Lurbe. El circuit a peu ha passat a ser menys urbà i anar més estona per corriols, fet que ha estat molt ben acollit pels corredors. En quant al circuit de btt, ha estat molt tancat, com en anteriors edicions, ja que és “marca de la casa”.

El circuit en bicicleta, que en un principi havia de passar pel Parc Montnegre i Corredor, va patir un canvi d’última hora. L’organitzador ho explica: “La Generalitat i la Diputació de Barcelona, al principi ens van dir que no hi hauria cap problema en fer el recorregut de btt per on havíem fixat, però van començar a veure inconvenients fins que ens van denegar el permís per fer-ho al Parc Montnegre i Corredor. Llavors, amb l’ajuda de la botiga El Corredor i amb l’experiència que tenim els Cicles d’Esports del Ginebró, vam haver de muntar un nou circuit, que ens ha quedat molt maco, variat i molt divertit.”

GUANYADORS

Modaliat Open

Sènior Masculí
1- Albert Camps – Media Club Triatló
2- Roberto Fidalgo – Medina Club Triatló
3- Marc Cirera – Best/Pallarès/Unica

Sènior Femení
1- Aina Picas – C.N. Reusploms
2- Claudia Marín – SCOTT Taymory
3- Bianca Barquet

Master Masculí (+40 anys)
1- Albert Torres

Master Femení (+ 40 anys)
1- Maite Rivero

Tots els resultats de la modalitat Open (+INFO) 

 

Modalitat Escolar


Masculí 1r / 2n ESO
1- Alan Teixidó
2- Arnau Muñoz
3- Gerard Ledesma

Femení 1r / 2n ESO
1- Brenda Teixidó
2- Ainara Sandoval

Masculí 3r / 4t ESO
1- Santiago Bellido
2- Martí Monferrer
3- Arnau Monzonís

Tots els resultats de la modalitat Escolar (+INFO) 

Aquesta crònica sobre el 9è duatló ha estat escrita pel Javier Garcia de Gotzam.com

Darrera actualització: 16.03.2017 | 12:49