Cita prèvia per assessorament jurídic d'Hipoteques

Dilluns, 24 d'abril de 2017 a les 13:14

El Govern espanyol ha aprovat recentment el Reial decret llei 1/2017, de 20 de gener, de mesures urgents de protecció dels consumidors en matèria de clàusules abusives (BOE núm. 18, de 21.01.2017), en el qual s’estableix un procediment de reclamació extrajudicial, gratuït i voluntari, perquè les persones consumidores puguin reclamar els imports pagats indegudament per l’aplicació de clàusules abusives en la seva hipoteca, amb retroactivitat total des de la seva constitució.

Arran d’aquesta sentència, s’han posat en marxa diverses campanyes per reclamar la devolució d’aquestes despeses a la resta d’entitats bancàries. Per tal de donar resposta a els consultes generades per part de les persones consumidores, des de l’àrea de Promoció Econòmica i Consum i dins el conveni de col·laboració amb la diputació de Barcelona i diferents Col·legis d’Advocats de la Província de Barcelona, hem cregut adient posar en marxa un servei d’assessorament personalitzat durant els mesos de Maig a Desembre.

Així doncs, per assessorar-vos sobre si teniu clàusula sòl o clàusula d’imposició de despeses en el vostre préstec hipotecari, obtenir informació detallada sobre el procediment que cal seguir i els models de reclamació o assessorar-vos sobre l’oferta que us faci la vostra entitat, us podeu adreçar al Servei Municipal de Consum de Llinars del Vallès, sol•licitant cita prèvia al telèfon 93 841.38.42 , si esteu empadronats a Llinars del Vallès.

HORARI : De 9:00 a 13:00 hores Cita prèvia

Darrera actualització: 24.04.2017 | 13:19