Nova adquisició al Fons Joan Pla i Gras

Dijous, 25 de maig de 2017 a les 10:34

El Fons Joan Pla i Gras disposa d'una nova adquisició: un fragment de la malla en forma de xarxa de pescador que envoltava la finca propietat de Damià Mateu on es trobava la Miranda, la torre modernista de referència per llinassencs i llinassenques, la construcció de la qual s'atribueix a Gaudí. La restauració d'aquest fragment de malla ha estat realitzada per la Luz Pocostales.

El Fons Joan Pla i Gras es pot visitar a la planta baixa de l'edifici de l'Ajuntament ubicat a la plaça de la Vila. Visitar-lo és sens dubte gaudir d'un recorregut per la història de Llinars, darrera del qual es fa palès la feina que durant tants anys molta gent ha realitzat per tal que la història de Llinars no caigués en l’oblit.

El nom del Fons és un homenatge a Joan Pla i Gras, gran aficionat a l’arqueologia que al llarg de la seva vida va recopilar tot el material arqueològic que existia a Llinars. En morir es va crear un Patronat Municipal i el seu fill cedí les peces que el seu pare havia trobat. Aquestes peces es podien visitar a la Capella de Can Mas Bagà. Posteriorment el Patronat es va dissoldre i es va decidir canviar el material d’ubicació i traslladar-lo a l’Ajuntament, creant així un centre d’interpretació sobre Llinars amb el seu nom que va ser inaugurat el 15 de desembre de 2012.

Darrera actualització: 14.06.2017 | 12:20

Imatges