El Baix Montseny participa activament en el procés de renovació educativa Escola Nova 21

Dimecres, 26 de juliol de 2017 a les 12:33

El programa Escola Nova 21, amb una durada de 3 anys, té com objectiu principal sumar esforços de totes les escoles, institucions i persones que generi una mobilització sense marxa enrere per a l’actualització del conjunt del sistema educatiu català. Per aconseguir-ho, pretén en primer lloc, generar presa de consciència sobre la necessitat de canvi educatiu i, en segon lloc, sistematitzar i crear coneixement i procediments que facin possible el canvi en el si de les xarxes locals d’Escola Nova 21.

Els gairebé mig miler de centres educatius que han adoptat el compromís d’orientar el seu procés de canvi amb l’acompanyament del programa Escola Nova 21 s’organitzen en unes 60 xarxes locals d’aprenentatge col·laboratiu, formades per entre 6 i 12 centres educatius i distribuïdes pel territori català.

Els ajuntaments de Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera i Llinars del Vallès dinamitzem la Xarxa Local del Baix Montseny formada per les 16 escoles de tots 3 municipis del procés de renovació educativa anomenat Escola Nova 21. Durant el curs 2016 – 2017, la Xarxa Local del Baix Montseny ha engegat un procés de reflexió sobre quin ha de ser el propòsit de l’educació al segle XXI i sobre la creació de grups impulsors dins cadascuna de les escoles amb l’objectiu d’obrir aquest procés de reflexió a tot el claustre i liderar el procés de canvi de cadascun dels centres.

Darrera actualització: 26.07.2017 | 12:43