La Colla Gegantera La Patufa presenta La Mulassa

Dilluns, 23 d'abril de 2018 a les 12:31

HOLA MULASSA va ser el nom que va rebre l'acte d'estrena del nou element festiu de Llinars del Vallès. La Colla Gegantera la Patufa va donar la benvinguda a la Mulassa, la nova bèstia, el diumenge 22 d'Abril. L'acte es va iniciar amb una exposició de les 3 bèsties convidades, i seguidament es va inciar una cercavila cap al Parc dels Corbera, on posteriorment s'estrenava la Mulassa de Llinars. Per acabar, la cercavila va continuar el seu recorregut fins a arribar a la plaça dels Països Catalans on es van realitzar els balls finals i el fi de festa.

El nou element segueix la línia d'ampliar i reforçar el seguici festiu de la vila, amb què la Colla Gegantera la Patufa porta treballant des de l'any 2015. A més a més la Mulassa neix com a element potenciador de la cohesió entre associacions culturals del municipi, ja que la nova bèstia també podrà ser utilitzada pels diables de la Piula.

El 100% del finançament de la nova figura, que ha nascut al Taller Imatgeria Festiva Guardi d'Arnau Guardi, el qual ha regalat la mà d'obra, ha anat a càrrec de la Colla Gegantera La Patufa. En el procés de construcció han participat diferents artistes que han aportat el seu granet de sorra, ells són: Folk al Biaix (vestuari), Jaume Coma (col·laboració en construcció), Jose Baste (bridó), Gerard Fort (motlle base), Jaume Auguza (composició de la música del ball) i Postisseries Tapies (cua).

¿I per què una Mulassa? Com animal una Mulassa forma part del bestiari popular català i a més es buscava una figura que formés part del Correboig de la Festa Major, l'acte per excel·lència de la Patufa i a més que tingués un aire de bogeria. La Mulassa tindrà un paper molt destacat en l'acte esmenat juntament amb el Gegant Boig el protagonista principal d'aquesta festa.

Darrera actualització: 23.04.2018 | 14:38

Imatges