|
Noticies

Celebració del Dia Internacional de la Dona Treballadora

Dijous, 9 de març de 2017 a les 13:08

El 8 de març, Dia de la Dona Treballadora, es va celebrar un acte de commemoració a la Biblioteca de Llinars per reivindicar el paper de la dona en la societat, i commemorar la lluita de la dona per la seva participació juntament amb l'home al món laboral, i per tant el dret a la seva independència econòmica, i a la societat en general, tot denunciant el masclisme i micromasclisme que es produeixen en molts àmbits.

 

En primer lloc es va dur a terme una actuació de "Soroll de telers" que ens va fer reflexionar sobre el paper que tenien les dones en l'àmbit tèxtil, la dignitat en el treball i alhora les situacions d'explotació i desigualtat actuals que seguim patint.

Seguidament l’associació Dones de Llinars va realitzar la lectura del manifest. (Cliqueu aquí per llegir el manifest).

I finalment es va retre homenatge a Carme Roig Vera, per la seva implicació altruista en la Parròquia de Llinars i en el Centre excursionista.  

Algunes de les dones es van vestir de negre, per recordar que tot i que el 8 de març és dia de la dona treballadora, hem de tenir present que només en el que portem d’any ja hi ha 16 víctimes per violència masclista, i per recordar que totes i tots som responsables de la conscienciació dels drets i igualtats de les dones.

mostra:

Last update 01.06.2017 | 13:19