Robotseny 2019

Dimecres, 12 de juny de 2019 a les 13:00

Més de 700 alumnes de 25 escoles de 13 municipis del Baix Montseny van participar al Robotseny 2019 que es va celebrar el passat dissabte, 8 de juny, a Sant Celoni. Com cada any, els centres educatius de Llinars hi han participat i competit en aquesta trobada de la ciència i la tecnologia. 

Durant el matí va tenir lloc el Robotseny Kids per alumnes de 5è i 6è de primària, i de 1r i 2n d’ESO, format per la competició de robots, la fira científica i tecnològica, i la final cub de rubik Rubikseny. I a la tarda es va celebrar el Robotseny High per alumnes de 3r i 4t d’ESO, amb exhibicions de drons i la competició de robots i de sumo.

La participació de les escoles de Llinars ha estat molt valorada pel jurat. Pel que fa a l'escola Damià Mateu, el repte presentat portava per títol "Vine amb mi!!!", un projecte per millorar l'eficiència i l'estalvi energètic en els desplaçaments de l'empresa Instal·lacions elèctriques CAT S.A. de Sant Celoni. El jurat els va felicitar per la qualitat del projecte i els va atorgar les quatre certificacions de la fira: a la comunicació i màrqueting, a l'anàlisi científica, a la sol·lució teconlògica i a la solució innovadora. Per la seva banda, l'empresa els ha demanat l'App i el projecte. 

En la competició de Rubikseny, l'Oriol Rodríguez, alumne de 6è del Damià Mateu, va guanyar el 1r premi del concurs per segon any consecutiu, en la categoria de 5è a 2n d'ESO, resolent el cub en 34 segons!

Per altra banda, els alumnes de l'escola Salvador Sanromà participants en el concurs de robots van fer molt bon paper aconseguint més de 100 punts. És una activitat que es prepara al llarg del curs dins de la dimensió digital que consisteix en programar uns robots per aconseguir diferents reptes. I els alumnes participants en la Fira científica van exposar i defensar la resolució d’un repte científic, enguany l’empresa Hidrocolor de Llinars del Vallès els hi va proposar comprovar la viabilitat de canviar una caldera de vapor alimentada per gas i energia per una de biomassa. Els alumnes han hagut d’investigar que és la biomassa, calcular costos i elaborar la proposta final. El jurat va valorar positivament aquest projecte presentat per alumnes de 6è de primària de l'escola, i el va dotar amb les quatre certificacions de la fira: a la solució tecnològica, a l'anàlisi científica, a la comunicació i màrqueting i a la solució innovadora. 

L'Institut Giola va participar en la sessió de matí (fira científica i Robotseny Kids) amb una representació dels alumnes de 2n ESO: 2 equips a la competició de robòtica i una paradeta a la fira científica. Els alumnes del Giola van donar resposta a l'encàrrec de l'empresa col·laboradora Hidrocolor presentant una proposta sobre eficiència energètica per combatre el canvi climàtic. El seu treball va ser reconegut amb les quatre certificacions: a la solució tecnològica, a l'anàlisi científica, a la comunicació i màrqueting i a la solució innovadora.

En sessió de tarda, dos equips formats per alumnes de 3r i 4t ESO van representar al Giola a la competició de robòtica en la modalitat de sumo-Lego, oberta a equips formats per alumnes de 3r ESO fins a post-obligatòria. Els robots dissenyats i programats íntegrament pels alumnes del centre van arribar a la semifinal enfrontant-se entre si. La dedicació i el talent dels alumnes del Giola es van veure reconeguts amb una extraordinària 3a i 2a posició a la classificació final.

I per últim, l'escola Ginebró va presentar el projecte de la instal·lació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum a l’escola. Durant el mes de maig, s’han instal·lat 200 plaques solars a la teulada de l’edifici d’ESO 3 i 4 del Ginebró, en una superfície de 325 m2 orientada al sud, que permet optimitzar les hores de sol al màxim i així contribuir a l’estalvi energètic i econòmic de l’escola. Els alumnes de 5è i 6è s’han centrat en aquest projecte que han estat preparant en els ambients d'aprenentatge: a l’ambient de tecnologia, els alumnes han fet una maqueta a escala de les plaques; i a l’ambient d’expressió, han desenvolupat materials de comunicació com un tríptic i una web, a més de fer fotos i gravar vídeos amb un dron. Mitjançant tots aquests materials, els representants del Ginebró han presentat el projecte al jurat del Robotseny, que li ha concedit les 4 certificacions de la fira: la certificació a l’anàlisi científca, a la solució innovadora, a la solució tecnològica i a la comunicació i  màrqueting.

 

 

 

Darrera actualització: 17.06.2019 | 11:42