Veniu a mi. La Passió de Llinars del Vallès 2021

Dijous, 25 de febrer de 2021 a les 09:00

Les Passions de Catalunya es preparen per a una nova temporada amb dificultats. La Passió de Llinars del Vallès, malgrat els entebancs amb què es troba, treballa des de fa mesos incansablement per poder dur a terme les representacions si les circumstàncies ho permeten.

El Passat dissabte 13 va tenir lloc l'assemblea en al qual es va parlar la de la temporada 2021. De les 17 Passions de la Federació La Passió de Llinars és una de les 6 que han fet l'esforç d'adaptar-se a les normatives de la covid-19 i  mantenen les representacions per a aquesta temporada 2021, amb tot l'esforç i dedicació que això comporta. La resta de Passions que no faran representacions, sí que es plantegen de dur a terme alguna acció alternativa com exposicions, difusió per les xarxes o gravacions, per mantenir la flama de la tradició, però no faran representacions en viu. 

Presentació de la Temporada de Passions en diferents mitjans: 

REVISTA SET SET
CANAL 21 TERRES DE L'EBRE
CANAL 10 GIRONA

PRESENTACIÓ DEL CARTELL I NOVETATS DE VENIU A MI. LA PASSIÓ DE LLINARS DEL VALLÈS
La Passió de Llinars del Vallès es defineix enguany com una «Passió de resistència». Veure el dossier de premsa.

En un acte en directe per YouTube, el grup Till-Tall, al capdavant del projecte des del 2000, presenta el nou cartell, les novetats de l’edició i explica com s’ha reinventat per adaptar-se a les normatives imposades per les mesures de protecció davant la covid-19.

Divendres dia 19 de febrer a les 19.30 el grup de teatre TILL-TALL va fer la presentació del cartell i de les novetats d’enguany.

L’acte, que va ser emès per streaming pel canal Youtube del grup de teatre TILL-TALL des del Teatre Auditori de Llinars del Vallès, va comptar amb la presència de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Llinars, Georgina Coderch; del dissenyador gràfic, Xavier Morell, i de la presidenta del Grup de teatre TILL-TALL, Reyes Barragán.

Va obrir l’acte la regidora de Cultura, que va destacar especialment el fet que la cultura és un bé essencial, necessari per a la societat i segur; també i va donar les gràcies al TILLTALL pel seu esforç per dur a terme La Passió de Llinars i va encoratjar els membres de la companyia a continuar treballant per la cultura al municipi i per posar dempeus les representacions de 2021, malgrat les circumstàncies adverses.

Seguidament en Xavier Morell, després de destacar la dedicació i energia del grup per poder tirar endavant La Passió, va explicar que el cartell d’enguany manté una continuïtat respecte els cartells dels anys anteriors, amb un missatge directe, que convida tothom a acostar-se i sentir la història que la representació explica. Tot seguit es va descobrir el cartell 2021 per mostrar que la imatge triada per a aquesta edició és la de Sila, el centurió.

En Xavier Morell va destacar que aquest personatge representa la força, el valor i la lluita, que resumeixen molt bé «aquest any especial, de resistència i de passió més que mai».
A continuació va ser el torn de la directora de La Passió que va parlar de les novetats d’aquesta edició. Barragán va comentar que la primera novetat «imposada» és l’escènica: les circumstàncies que vivim a causa de la pandèmia han obligat a reduir l’elenc a vint personatges, la qual cosa ha provocat que s’hagin eliminat o reduït escenes i s’hagi hagut de modificar el moviment dels actors i actrius. Aquest moviment escènic també està marcat pel fet que s’ha de mantenir la distància de seguretat entre les persones que hi ha a l’escenari, i només es podran apropar i tocar aquells que pertanyen a bombolles familiars.

La directora de La Passió va assegurar que tot això donarà un aire diferent i peculiar a la representació, però que confia que aquest fet faci que el missatge i les emocions siguin més que mai els protagonistes. Tots aquests canvis han afegit molta dificultat als assajos, ja que fins el moment pràcticament tots han estat virtuals o a l’aire lliure en llocs poc adients per dur-los a terme.

La segona novetat és la renovació de l’escenografia a càrrec del Taller Escenogràfic Castells i Planas. Barragán va explicar que no es tracta de cap decorat espectacular, sinó d’un element molt bàsic «un decorat que accentua encara més la senzillesa i austeritat de la nostra Passió».

L’última novetat d’aquesta edició, molt remarcable i esperada pel TILL-TALL és l’estrena de la banda sonora, creada especialment per a aquesta Passió pel compositor, pianista i director d’orquestra David Gómez Comino, que fa més d’un any que hi treballa. Reyes Barragán va destacar la feina intensa del compositor, ja que darrera de cada peça hi ha una filosofia de treball i reflexió al voltant del text i de les emocions de cada escena.

La directora va insistir en la idea que enguany és un any de resistència, ja que aquesta és la paraula que ha unit des de l’inici a totes les persones que formen part del projecte, per tant la imatge triada per al cartell és la millor per reflectir aquesta voluntat de plantar cara als problemes que es presentin amb decisió i serenor. Tot i saber que falta un mes per a l’estrena i que encara poden donar-se moltes circumstàncies que puguin impedir-la, el Till-Tall farà tots els possibles per representar la Passió 2021 encara que l’hagi de postposar tants cops com calgui. Resistència, sens dubte.

Per acabar, la directora també va fer referència a la Federació Catalana de Passions, a la qual pertany Veniu a mi. La Passió de Llinars del Vallès, per comentar que de les 17 passions que formen la Federació, només 6, la de Llinars entre elles, faran representacions en viu aquest 2021; les altres, per les seves característiques han vist impossible de fer representacions, però tampoc no es rendeixen i faran accions alternatives, exposicions, gravacions, emissions per les xarxes socials... Una temporada de Passions de nou perduda, ja que no serà com ho ha estat sempre, però al cap i a la fi una temporada amb voluntat de ser i de resistir.

Notícies sobre La Passió de Llinars en diferents mitjans:

NACIÓ BAIX MONTSENY

SOM VALLÈS

Entrevistes a la Ràdio:

Catalunya Ràdio:  PROGRAMA PARAULES DE VIDA


El Till-Tall neix a l’any 1987 fruit de les inquietuds artístiques d’una trentena d’amics i coneguts que tenien ganes de moure la cultura a Llinars del Vallès. Al cap de poc temps el grup es consolida i adopta el nom de grup de teatre Till-Tall. Amb més de trenta anys de trajectòria, ha interpretat còmedies lleugeres, espectacles de carrer, drames de Tennessee Williamsn, comèdies de Shakespeare, clàssic de la literatura espanyola, sarsuela catalana… i en els darrers anys el grup s’ha centrat en fer muntatges amb textos d’autoria pròpia o dramatúrgies a partir de narracions o textos poètics, però el que més enorgulleix al Till-Tall és que posa en escena l’única Passió que es representa a les comarques vallesanes.

El Till-Tall no s’atura, cada cop amb més experiència, amb més rigor i amb més ofici, no deixa mai d’experimentar i té, com el primer dia, moltes il·lusions i molts projectes de futur.

Més informació:
Reyes Barragán Tel. 687 30 88 44/ reyesbarragan@yahoo.es
Grup de teatre Till-Tall
 llinars@tilltall-teatre.cat
https://www.facebook.com/grupdeteatretilltall
https://twitter.com/Till_Tall
https://www.instagram.com/tilltallteatre/

Darrera actualització: 23.03.2021 | 13:49