Avaluació qualitat aire

A Catalunya el responsable d'avaluar la qualitat de l'aire és el Servei de Vigilància i Control de l'Aire, a partir de les dades recollides amb la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA). Tot i que les dades recollides amb la XVPCA se centralitzen en aquest servei per avaluar la qualitat de l'aire i enviar-les a l'Administració de l'Estat i a la Comissió Europea, hi ha parts de la XVPCA que són gestionades per altres ens anomenats Centres d'Anàlisi.

L'avaluació de la qualitat de l'aire es fa d'acord amb la legislació vigent (Directiva 2008/50/CE, Reial Decret 102/2011, etc.) i requereix dividir el territori en zones de qualitat de l'aire. A Catalunya s’ha realitzat aquesta divisió segons les emissions i les condicions de dispersió de cada zona. Això ha de permetre optimitzar el nombre de punts de mesurament, ja que si es mesura dins d'una zona en els diferents entorns que hi trobem, la resta de punts de la zona seran equivalents als nivells mesurats en alguna de les estacions de mesura.

Podeu consultar l'estat de l'aire actual en el següent enllaç o des del Portal de Transparència de l'Ajuntament de Llinars del Vallès.

Darrera actualització: 30.11.2021 | 08:49
Darrera actualització: 30.11.2021 | 08:49