Llinars és Vila Florida

Divendres, 7 de maig de 2021 a les 12:00

Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya a través de la planta amb flor.
Aquest moviment vol mostrar i posar en valor la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral, mobiliari urbà i espais lúdics que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir.
Llinars es va unir al projecte Viles Florides l'any 2015, i en aquest apartat trobareu la informació de les actuacions que ha dut a terme des d'aleshores.

____________________________________________________________________________________

ANY 2021


El jurat de Viles florides visita Llinars el dia 12 d'abril per valorar els espais verds i paisatgístics del nostre municipi. A primera hora del matí polítics i tècnics reben el jurat a l’Ajuntament i després de lliurar una memòria sobre els propers projectes i actuacions de sostenibilitat, visiten la zona enjardinada del Castell, Teatre Auditori i Escola de Música.

 
____________________________________________________________________________________

ANY 2020

Donada la situació de pandèmia generada per la Covid19, no es van poder realitzar les actuacions pertinents.

____________________________________________________________________________________

ANY 2019

Mes de març: 

- III Concurs de fotografies a Instagram.

- La primavera ja és aquí: El 29 de març, l'Ajuntament de Llinars va regalar una planta de margarides a cada infant de les escoles del poble, amb l'objectiu de fer difusió del moviment Viles florides a totes les famílies, i així contribuir a un Llinars més florit. (+ info)Mes d'abril: 

- Plantada de flors als centres escolars: Els alumnes de 3r de primària de les tres escoles de Llinars i l’escola Bressol van adequar i plantar flors als seus centres educatius, amb l’ajuda dels jardiners municipals.

- El jurat de Viles Florides visita Llinars el 8 d'abril per fer una valoració dels espais públics del poble.

Mes de maig:

- Taller floral a la Biblioteca Can Casas, a càrrec de Maria Pey
10 de maig a les 19 h.

 

Mes d'octubre: Viles Florides lliura els reconeixements Flors d'Honor 2019
Llinars del Vallès ha estat reconegut amb quatre Flors d’Honor en la darrera gala del certamen de Viles Florides 2019, mantenint la seva puntuació respecte a l’any passat. Més informació aquí.

 

____________________________________________________________________________________

ANY 2018

Mes d'abril: Es planten 12 liquidàmbars i 3 arbres de cirerer japonès al parc Torrent Matavaques. Els alumnes de 3r i 4t de les escoles de Llinars també hi col·laboren plantant 270 margarides africanes.

Mes de maig: Nens i nenes de tos els centres educatius del poble reben una planta de margarides per portar-la a casa.

Mes d'octubre: Viles Florides lliura els reconeixements Flors d'Honor 2018
Llinars del Vallès ha estat reconegut amb quatre Flors d’Honor en el darrer certamen de Viles Florides 2018, augmentant la seva puntuació respecte a l’any passat.D’aquest manera, 12 municipis, entre ells Llinars del Vallès, encapçalen amb quatre Flors d’Honor el rànquing del projecte Viles Florides, promogut per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), i que reconeix els municipis que treballen per la transformació dels espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds.
L’acte, que es va celebrar a Vila-seca (Tarragonès), el passat 5 d’octubre, va estar presidit per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i va comptar amb la presència de l’alcaldessa en funcions del municipi, Manuela Moya, i del president de la CHOC, entitat impulsora de Viles Florides, Sito Vilarrubla. A més, va aplegar les màximes autoritats dels 130 municipis participants en aquesta setena edició de Viles Florides. Llistat dels guardonats en la gala Flors d’Honor 2018.

____________________________________________________________________________________

ANY 2017

Mes de gener: Decoració floral del balcó de l'Ajuntament https://twitter.com/ajllinarsvalles

Mes de març: Llinars s'omple del color rosa i blanc dels ametllers http://twitter.com/ajllinarsvalles

Mes d'abril:
- Flors decorant l'Àrea Central per la Diada de Sant Jordi https://twitter.com/ajllinarsvalles
- Llinars del Vallès ha estat convidat al II Fòrum de Viles Florides com a cas d'èxit en la selecció d'espècies en l'enjardinament urbà https://twitter.com/ajllinarsvalles

Mes de maig: L'Ajuntament de Llinars envia a totes les cases llavors d'alfàbrega per fer difusió del Certamen de Viles Florides i animar tothom a participar https://twitter.com/ajllinarsvalles

Mes de setembre: Viles Florides lliura els reconeixements Flors d'Honor 2017
El president de la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), Sito Vilarrubla, i l'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, van presidir la gala de lliurament dels reconeixements del moviment Viles Florides, les Flors d'Honor 2017, el 22 de setembre al parc de les Pruneres de Mollet del Vallès.
El municipi de Llinars del Vallès ha estat guardonat amb tres flors d’honor en aquest darrer certamen, mantenint d'aquesta manera el mateix nombre de flors obtingut en 2016. Llistat dels guardonats en 2017

____________________________________________________________________________________

ANY 2016

Mes de setembre: Viles Florides lliura els reconeixements Flors d'Honor 2016
El municipi de Llinars del Vallès va ser guardonat amb tres flors d’honor, aquest guardó té en compte valors com la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida dels veïns, l'estat i conservació del mobiliari urbà, la presència de parcs infantils, la conscienciació social envers les polítiques de sostenibilitat mediambiental o el desenvolupament de les economies locals a través de l’atractiu dels jardins i parcs urbans.
Llistat dels municipis guardonats (+ info)

____________________________________________________________________________________

ANY 2015

Llinars del Vallès s'incorpora al moviment Viles Florides (+ info).

Darrera actualització: 10.05.2021 | 13:31