Dia Internacional contra la Violència vers les Dones

Dilluns, 26 de novembre de 2018 a les 11:00

El 25 de novembre es celebra el Dia Internacional contra la Violència vers les Dones, per manifestar socialment el rebuig vers les violències masclistes. El Punt Dona de l'Ajuntament de Llinars va organitzar un acte institucional juntament amb els ajuntaments de Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor, i aquest any també Vilalba Sasserra, que va comptar amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i l'Associació Dones de Llinars.

Sota el lema "Fem-nos respectar", aquest any l’acte consistia en dues caminades populars a escollir, una que sortia de Vilalba Sasserra fins a Llinars, i l’altra que s’iniciava a Sant Pere, passava per Sant Antoni i també finalitzava a Llinars. Un cop a Llinars, a la plaça dels Països Catalans van tenir lloc diverses activitats de sensibilització, entre elles, la lectura del manifest unitari a càrrec de l’Associació Dones de Llinars i l’engalanament dels arbres amb mitja i ganxet que unes 12 dones del poble van estar teixint els mesos d’octubre i novembre per donar visibilitat al rebuig a les violències.

Multituds d’actes reivindicatius a nivell nacional es van esdevenir durant el diumenge 25 de novembre, donades les dades preocupants sobre una problemàtica social que es perpetua en la nostra societat, cada vegada més entre menors. Les activitats de sensibilització són fonamentals per fer front a aquesta plaga, per avançar com a societat i excloure de les nostres relacions la violència de gènere. Un dels espais més igualitaris per desenvolupar aquesta sensibilització és l’aula, per aquest motiu des de les escoles és importantíssim treballar les desigualtats de gènere entre adolescents. L’educació és sens dubte la columna fonamental del canvi.

Darrera actualització: 07.12.2018 | 11:23