Entrenadors/es i monitors/es de Llinars han estat formats en primers auxilis

Dimarts, 22 de gener de 2019 a les 13:00

La iniciativa de l’Ajuntament permetrà que les persones a càrrec d’infants i joves del poble afrontin adequadament situacions d’emergència.

Durant els mesos de desembre i gener, la cooperativa d’ensenyament Dinàmics ha format una vuitantena d’entrenadors/es i monitors/es de Llinars del Vallès en primers auxilis.

Llinars compta amb nombroses entitats que fomenten l’esport i lleure, promouen hàbits de vida saludables i potencien l’aprenentatge de valors relacionats amb l’activitat física i en el medi natural, per aquest motiu des de la regidoria d’esports de l’Ajuntament es va considerar que calia formar els entrenadors/es i monitors/es d’aquestes entitats per afrontar correctament situacions d’emergència que es puguin produir.

Com explica el regidor d’Esports Iban Sangrador: “Des de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Llinars ens semblava molt important ampliar els coneixements en primers auxilis de les persones que més temps passen amb els nostres infants i joves

Els i les alumnes han après quina és la cadena d’actuació dels primers auxilis, com identificar i diferenciar l’avaluació primària i secundària i com actuar amb eficàcia davant d’aturades cardíaques, traumatismes, hemorràgies, etc. Els continguts teòrico-pràctics de cada curs s’han adaptat segons si l’alumnat forma part d’entitats de lleure o bé esportives.

La valoració dels i de les assistents al curs ha sigut molt positiva. “Aquesta formació hauria de ser obligatòria per a tothom, m’ha aportat moltíssim” diu en Guillem, entrenador de futbol. I la iniciativa també ha estat molt ben acollida per pares i mares, que han expressat el seu agraïment a l’Ajuntament per vetllar per la salut i la seguretat dels seus fills i filles.

Darrera actualització: 28.03.2019 | 14:20