Acords del ple extraordinari del dia 7 de desembre de 2021

Dilluns, 13 de desembre de 2021 a les 10:00

El passat 7 de desembre de 2021 a les 12 h va tenir lloc la celebració d’una sessió plenària ordinària al Teatre Auditori de Llinars, que també es va poder seguir pel canal de Youtube: Ajuntament de Llinars del Vallès.
Aquest ple responia a la voluntat dels partits de la oposició de tractar davant de ple sobre els fets ocorreguts amb la detenció de quatre policies locals de Llinars el passat 26 d’octubre. L’alcalde Martí Pujol començava aquest ple explicant el funcionament per les característiques singulars a les que responia i excusant l’absència del regidor Antoni Garcia (ERC), que no podia ser presencialment al ple.

El ple constava de cinc punts presentats per l’oposició, que abans del començament mitjançant el cap de l’oposició, el regidor portaveu del PSC, Joan Ramon i Bernabé, demanava la retirada del cinquè punt de l’ordre del dia que responia a una Declaració Institucional de suport al cos de la Policia Local. La retirada necessitava primer d’una votació per part dels regidors presents, que a mà alçada van aprovar la retirada per unanimitat.

Un cop retirat el cinquè punt del ple, es donava començament a l’exposició del primer punt de l’ordre de dia. Aquest primer punt responia a la demanda “d’Informació sobre l’estat de la investigació en allò que faci referència a membres del cos de la Policia Local de Llinars i sobre les mesures preses per l’Ajuntament al respecte”. Desprès de les intervencions per part dels grups de l’oposició, el grup d’ERC explicava que no tenia més informació que la dels mitjans i que l’ajuntament s’havia presentat com a acusació particular al procés judicial, i havia començat el procés de selecció de quatre policies per tornar a tenir els efectius adients disponibles i anunciava que votaria en contra a tots els punts presentats. El punt quedava rebutjat amb els 8 vots en contra d’ERC i JUNTS i els 4 vots a favor del PSC, C’s i MALL.

El segon punt de l’ordre es referia a “l’Informe sobre els protocols establerts a la Corporació i en el cos de la Policia Local per a combatre la corrupció, si existeixen”, aquest punt no quedava aprovat amb els vots en contra d’ERC i JUNTS i els vots a favor de PSC, C’s i MALL.

Com a tercer punt de l’ordre del dia, els grups que havien demanat el ple presentaven un punt referent a “Instar l'Alcalde a convocar de forma urgent la Junta de Seguretat Local, amb participació de tots els grups municipals”. El grup de govern confirmava en la seva primera intervenció que la Junta de Seguretat estava constituïda i es reuniria properament. Aquest punt no quedava aprovat amb els vots en contra de ERC i JUNTS i els vots a favor de PSC, C’s i MALL.

Per finalitzar el ple, el quart punt de l’ordre del dia “Aprovar la creació d'una Comissió Informativa Especial de Seguretat Ciutadana amb reunions periòdiques mensuals”, també quedava rebutjat amb els vots en contra d’ERC i Junts, i els vots a favor de PSC, C’s i MALL.

Darrera actualització: 08.02.2022 | 12:01