Acords del Ple Municipal ordinari del dia 27 de gener de 2020

Divendres, 7 de febrer de 2020 a les 13:00

Aquest ple va començar amb l'alcalde Martí Pujol recordant la recent mort d'Enric Roca  Ramon, alcalde del municipi des del juny de 1997 fins al juliol de 2001.

Tot seguit, l’alcalde va donar pas al regidor i portaveu del PSC al Ple Municipal, Joan Ramon i Bernabé que va llegir una declaració institucional que recordava els 75 anys del tancament del camp d’Auschwitz, on d’entre moltes altres procedències van morir molts presoners republicans que fugien del règim instaurat per Franco, i que van acabar en molts camps de concentració nazis durant la Segona Guerra  Mundial.

Després d’aquestes introduccions, es va donar pas a la part resolutiva del Ple, aquesta sempre comença amb l’aprovació de les actes anteriors, que es va aprovar per unanimitat.
Tot seguit, va tenir lloc la presa de possessió del regidor Sr. Francisco Casero, del grup municipal de Ciutadans (C’s), que passava a substituir l’anterior regidor d’aquest grup que en l’anterior ple havia renunciat a l’acta de regidor de manera voluntària.

La primera votació del ple es corresponia a l’aprovació del Pla d’Actuació Municipal pel mandat 2019-2023, aquest pla ha de definir les polítiques que aplicarà el govern municipal durant el seu mandat, aquest va ser aprovat amb els vots dels grups municipals d’Esquerra i Junts per Llinars, i amb les abstencions dels grups de PSC, Ciutadans i MALL.

La segona votació, i quart punt de l’ordre del dia corresponia a l’encomana de gestió informatitzada del padró municipal (AGIPH), que consistia en renovar el conveni que aquest ajuntament té amb la Diputació de Barcelona, tots els grups municipals van votar a favor.

Després de la part resolutiva, s’entrava a la part de control, on es donava compte al ple de les resolucions d’alcaldia executades des de l’últim ple, i passats aquest punt, arribava l’hora dels precs i preguntes dels grups municipals, on el MALL havia presentat per escrit set preguntes i nou precs. Les preguntes referents a l’asfaltatge de carrers, a les espècies invasores del Riu Mogent, o l’emergència residencial, van ser respostes per l’equip de govern.

També  el grup municipal del PSC va fer un prec referent a la publicitat que s’enganxa fora dels punts habilitats, l’alcalde es va comprometre a recordar una vegada més a les entitats i els tècnics que pengen propaganda a les façanes que ho facin als punts habilitats i de forma correcta.

A continuació es detalla  l’ordre del dia i els precs i preguntes presentats pels grups municipals:

1. Aprovació de l'acta de la sessió anterior de data 16-12-2019 Aprovada per unanimitat.

2. Presa de possessió del regidor Sr. Francisco José Casero Ruiz del grup Ciutadans-Partido de la Ciudadania. Aprovada per unanimitat.

3. Aprovació del Pla d'Actuació de Mandat 2019-2023. Aprovat amb el vots a favor d'Antoni García Estevan, Georgina Coderch Pera, Jaume Majoral Ginesta, Joana Lorente Nájar, Josep Aixandri Tarré, Marisol Fernández Martos, Martí Pujol Casals, Mònica López Bonet i Pere Grivé Martínez. Amb les abstencions de Fidela Frutos Schwöbel, Francisco José Casero Ruiz, Joan Ramon Bernabé i Maria Teresa Serra Perez-Portabella.

4. Aprovació de l'encomana de gestió i actualització del conveni per a la gestió informatitzada del Padró d'Habitants dels Ens Locals (AGIPH). Aprovada per unanimitat.

5. Donar compte al Ple de les resolucions d'alcaldia des de la darrera gestió plenària ordinària. Es dóna compte al Ple de de les resolucions dictades per l’alcaldia des del dia 13 de novembre fins el dia 31 de desembre de 2019 i des de l’1 de gener fins el 14 de gener del 2020, que comprenen dels números 739/2019 fins el 832 /2019 i del 0001/2020 fins el 019/2020.

Precs i preguntes:

El Grup Municipal del MALL realitza preguntes sobre els següents temes:
1.   Neteja i manteniment dels espais públics 
2. Coordinació supramunicipal de les polítiques d’ocupació
3. Foment de la mobilitat sostenible 
4. Presència de la vespa asiàtica a Llinars del Vallès 
5. Asfaltat de carrers
6. Espècies invasores en el riu Mogent 
7. Emergència habitacional municipal 

El Grup Municipal realitza un prec per millorar els nivells democràtics, de transparència i de participació ciutadana de Llinars del Vallès.

Podeu consultar la gravació del Ple en el següent enllaç

Darrera actualització: 19.02.2021 | 14:56