Antoni Bruguera i Manté nomenat fill predilecte de Llinars

Dilluns, 19 de setembre de 2022 a les 09:00

El passat divendres 16 de setembre, a la Sala Noble del Castell Nou, va tenir lloc la cerimònia d’entrega del títol de fill predilecte de Llinars al Sr. Antoni Bruguera i Manté, atorgat per la seva trajectòria com a jurista.

El Sr. Bruguera va se reconegut com a fill predilecte per la seva trajectòria que el va portar a ser jutge del Tribunal Suprem per la via del cinquè torn, reservat a juristes de prestigi fora de la carrera judicial però que han destacat ja sigui com a advocats, catedràtics o qualsevol branca del dret.

L’homenatjat va fer un repàs de la seva vida des del seu naixement a Llinars el 16 de setembre de l’any 1936, repassant tots els moments que el van portar a ser jutge del Tribunal Suprem i d’altres organismes, com també del Consell General del Poder Judicial, vocal de la Junta Electoral Central, Magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, President de Tribunals d’oposició d’accés a la carrera judicial i magistrat de la sala civil del Principat d’Andorra. Bruguera també va repassar moments de la seva vida personal i va fer un agraïment a la seva família i amics que el van acompanyar en l’acte.

Cal destacar que l’any 1993, el Consell de Ministres li va atorgar com a reconeixement la Creu de l’Ordre de Sant Raimon de Penyafort, la més alta condecoració que pot rebre un jurista.

Podeu accedir als documents adjunts a l’acord de ple que repassa la trajectòria del Sr. Antoni Bruguera i Manté.

Darrera actualització: 20.09.2022 | 09:58