Carnestoltes i el Ball de Gitanes, protagonistes del cap de setmana a Llinars

Dilluns, 12 de febrer de 2024 a les 00:00

La celebració de Carnestoltes ha estat la gran protagonista d'aquest cap de setmana a Llinars del Vallès. Dissabte va ser el torn de la rua. Des de la plaça dels Països Catalans, les persones disfressades (de forma individual, en grup o en una comparsa) van desfilar pels carrers del centre fins arribar al pavelló municipal, on va tenir lloc lloc el sermó del Rei Carnestoltes, la desfilada i el concurs de disfresses.

L'endemà ha estat el torn del Ball de Gitanes, un acte que arribava aquest any a la 32a edició i que va aplegar una multitud: primer, als carrers i les places per on es va moure la cercavila; i, després, a la Plaça dels Països Catalans per veure ballar les 58 parelles d'adults i 35 d'infantils.

L'acció va començar al Castell Nou, des d'on va sortir la cercavila encapçalada pels gegants Rimbau i Sibil·la, que anaven vestits per l'ocasió. La comitiva va passar per les places de la Vila, Damià Mateu, Caritg i de l'Església, on van ballar, i van acabar a la Països Catalans, on una multitud els esperava a les graderies. Després que la Capitana de Cavall, Mariona Masjuan, obtingués el permís de l'alcalde, Martí Pujol, va començar la ballada, amb els diablots i el Vell i la Vella fent una crida a la pau. Després de la colla infantil va ser el torn dels adults, que anaven encapçalats pels nuvis, Elena Guanyabens i Xavi Nieves. Tot plegat amb l'acompanyament musical de l’orquestra Principal Primera. La ballada va tenir un emotiu record cap a Marta Borràs i Josep Jané, morts recentment. Al final de la ballada es van triar els nuvis per a l'any que ve, David Carrera i Susanna Girabent, i el cap dels diablots, Teresa Masjuan. 

Consulta les imatges més destacades a la galeria adjunta.

Darrera actualització: 13.02.2024 | 11:56