Llinars ha celebrat la 23a Fira dels Torrons i el III Tast a La Carpa

Dilluns, 2 de desembre de 2019 a les 11:00

Llinars tanca la 23a edició de la Fira dels Torrons impulsant el talent local, el comerç de proximitat i la gastronomia.

Com cada any la Fira s'ha ubicat a la plaça dels Països Catalans amb parades de diversos productes, atraccions infantils, un gran arbre de Nadal i un escenari; i a la Carpa del carrer Frederic Marés amb el Market impulsat pel talent local i el III Tast a la Carpa, amb la cuina com a protagonista. La Carpa va acollir la celebració del 3r concurs de cuina sota la premissa "La cuina amb productes de temporada i de proximitat: primers plats", entre joves cuineres i cuiners del PFI Granollers, liderats pel xef David Vázquez; i PFI Lliçà d'Amunt, liderats pel xef Julià Bellalta, quedant guanyador l'equip de Granollers amb el plat: Esparracat de botifarra del Perol amb mongeta del ganxet de les Franqueses, carxofes i rovellons. L'equip de Lliçà per la seva banda va cuinar el plat: La nostra escudella de Nadal. I en la modalitat individual el guanyador va ser Javier Tubau Aguilera del PFI Lliçà d'Amunt amb el plat: Arròs amb verdures, bolet de roure i botifarra negra. 

 

 


Un any més el showcooking ha estat present a la Fira amb les demostracions de cuina de xefs reconeguts com Miquel Sala del restaurant Sant Miquel Gastronòmic i Marc de Dios, xef privat d'esportistes d'èlit, també dels pastissers Carles Horta de La Xocolateria i Lluís Costa de Vallflorida xocolaters, i del cuiner Karlos Tolosa d'Amatxo Euskal Taberna. Per altra banda diversos establiments de la zona oferien tastos dolços i salats: La Xocolateria, pastisseria Esteva, Vallflorida xocolaters, pastisseria J.Pou i Maurici Cot pel que fa als dolços, i la Brasseria El Ciervo, Amatxo Euskal Taberna, el Racó de l'Esportiu, el Racó de la Plaça i el Bocamoll pel que fa als salats.

 

A més, durant els dos dies de la Fira s'han celebrat activitats paral·leles com la 25a caminada del centre excursionista, el taller de decoració de Nadal amb la Itziar d'Itzidreams, taller de manualitats infantil per realitzar un minitió, el Cagatió de la mà de l'Oncle Buscall, cantada de Nadales tradicionals angleses amb la Cambridge School, el gran Arbre de Nadal i el Racó dels desitjos. Menuts i menudes han pogut gaudir d'atraccions infantils, i un any més ha tornat el mític trenet de la Fira. Tampoc hi ha faltat la música en aquesta edició amb el concert de la Portàtil i de Subsversions. 

  

Una de les novetats més significatives aquest any ha estat l'estrena del sr. Galet i la sra. Neula, dos capgrossos realitzats pel taller de l'Aitor Calleja de Marcalain (Navarra), i que han estat presentats per la Colla Gegantera La Patufa en un espectacle que portava per títol La Capsa del Padrí

A l'entrada de la Carpa han estat exposades les fotografies del concurs d'Instagram. I com cada any no podia faltar a la Fira la xocolatada del dissabte a la tarda, gentilesa de la xurreria Anna Mari i el brou amb pilota cuinat per la Mediterrània que va posar punt i final a la Fira d'enguany.

 

 

Darrera actualització: 04.12.2019 | 14:26