Inaugurades les obres del col·lector de sanejament del barri de Sant Josep

Dimecres, 29 de març de 2023 a les 00:00

Les obres s’han dut a terme per connectar les aigües residuals del barri de Sant Josep amb l’EDAR (estació depuradora d'aigües residuals) de La Roca del Vallès, evitant el seu abocament al riu Mogent i permetent la recuperació de la conca del riu en aquest tram.

Les obres de connexió han requerit la construcció de tres estacions de bombament d’aigües residuals i de gairebé dos quilòmetres de col·lector que conduiran les aigües residuals a l’EDAR, on faran el tractament necessari per retornar-les al medi fluvial. Amb les obre s’han eliminant els cinc punts d’abocament d’aigües residuals d’origen domèstic procedents de Sant Josep a ambdós marges del riu.

El projecte, amb un pressupost d’1,2 milions d’euros, ha estat finançat mitjançant conveni per l’Agència Catalana de l’Aigua i el Consorci Besòs Tordera, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Llinars del Vallès.

La presentació oficial de les obres executades es va celebrar el passat 24 de març de 2023 a les instal·lacions de l’EDAR la Roca del Vallès, i va comptar amb l’assistència del president del Consorci, Francesc Colomé, l’alcalde de Llinars del Vallès, Martí Pujol, i la directora de l’Àrea de Sanejament d’Aigües Residuals de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Isabel Gandullo.

L’alcalde de Llinars, Martí Pujol, va intervenir per agrair tant als representants polítics com als tècnics que s’hagi fet possible aquest projecte.

Darrera actualització: 31.03.2023 | 09:26