Llinars, Cardedeu i Sant Antoni signen un conveni per la preservació del camp d’aviació d’Alfou

Divendres, 13 de maig de 2022 a les 16:45

L’acte s’ha portat a terme al mateix camp d’aviació d'Alfou aquest divendres 13 de maig a les 12 hores.

Aquest conveni té una vigència de quatre anys que es poden prorrogar i té com a objectiu fer actuacions en comú entre els municipis de Llinars, Cardedeu i Sant Antoni de Vilamajor per tal de preservar la memòria històrica, documentar, senyalitzar i fer difusió si s’escau de les restes del camp d’aviació d’Alfou.

Els tres alcaldes; Martí Pujol, alcalde de Llinars, Enric Olivé, alcalde de Cardedeu i Raul Valentín, alcalde de Sant Antoni de Vilamajor, han signat el conveni íntegrament sobre el terreny que va servir de camp d’aviació durant la Guerra Civil i que segons consta a l’arxiu municipal va ser reclamat per aquest ús el novembre de 1938 per les tropes republicanes, que en una reunió que van convocar les mateixes a Cardedeu van informar de l’ocupació d’aquests terrenys per ús militar.

Els alcaldes han aprofitat per visitar un dels 8 antics refugis que hi havia a la zona del camp d’aviació i que servien per refugiar els treballadors del camp en cas de bombardeig. Actualment la zona s’utilitza per ús agrícola, i també d’esbarjo per les persones que gaudeixen de les vistes privilegiades al massís del Montseny.

Darrera actualització: 13.05.2022 | 16:46

Imatges