El Consorci per a la Normalització Linguïstica reprèn la seva activitat en modalitat virtual

Dimarts, 14 d'abril de 2020 a les 10:00

El Consorci per a la Normalització Linguïstica ha reprès la formació de parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua en modalitat virtual, la formació en línia de català i el Servei d'Assessorament Lingüístic telemàtic.

Pel que fa a la formació de parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua en modalitat virtual, es realitzen les trobades per practicar el català o ajudar a practicar-lo a través de videoconferència. Les parelles lingüístiques que ja funcionaven en modalitat presencial i han hagut d'interrompre les trobades, tenen l'opció de seguir-les en modalitat virtual fins que la situació es normalitzi.

Una de les darreres activitats del grup d'alumnes de català de Llinars i participants al voluntariat per la llengua, abans del confinament, va ser la visita al Castell Nou (notícia en aquest enllaç) de la mà de la Neus Ramia, directora de Can Lletres, el Centre de Formació Permanent de Llinars on s'imparteixen els cursos de català. Davant de la pandèmia del Coronavirus Covid-19, tota activitat presencial ha estat anul·lada. Per aquest motiu el Consorci per a la Normalització Lingüística del Vallès Oriental ofereix la formació en línia del català mitjançant la plataforma parla.cat, un espai virtual d'aprenentatge que posa a l'abast de tothom materials didàctics per aprendre la llengua catalana. Els cursos es poden fer seguint la modalitat lliure o la modalitat amb tutoria.

I per altra banda també han reprès el Servei d'Assessorament Lingüístic telemàtic. L'objectiu principal de l'assessorament lingüístic del Consorci és fomentar l'autonomia lingüística dels usuaris. Per aconseguir-ho, el CPNL aplica un mètode propi de revisió de textos i una atenció personalitzada als usuaris del Servei d'Assessorament Lingüístic. Si algú vol sol·licitar aquest servei, pot fer-ho a través del correu vallesoriental@cpnl.cat

Darrera actualització: 14.04.2020 | 13:27