Declaració institucional de condemna de la invasió russa a Ucraïna

Dilluns, 28 de febrer de 2022 a les 18:00

La Junta de Portaveus s’ha reunit a les 17:30 hores a la Sala de Plens de l’Ajuntament per consensuar i aprovar la següent declaració institucional conjunta condemnant la invasió russa a Ucraïna:

Declaració de condemna de la invasió russa a Ucraïna

L’Ajuntament de Llinars del Vallès lamenta i condemna les accions bèl·liques iniciades per l’exèrcit de la Federació Russa contra el territori de la República d’Ucraïna la matinada del 24 de febrer. Una agressió que suposa la violació del dret internacional i que té greus conseqüències per a tota la població civil de la regió.

Des del profund convenciment que l’ús de la violència, en totes les seves formes, no pot ser mai una solució als conflictes, reclamem la fi de les hostilitats i el retorn a les vies diplomàtiques, tot establint un diàleg enfocat a la construcció de pau.

La ciutadania de Llinars està compromesa amb la pau. En nombroses ocasions ha mostrat el rebuig a les guerres i també la seva solidaritat amb les poblacions víctimes de conflictes armats, desplaçaments forçats i altres tipus de catàstrofes.

La Junta de Portaveus, en representació de tots els grups del consistori, seguim amb preocupació l’evolució de la situació a Ucraïna i en el context internacional, essent conscients de les conseqüències que pot tenir en un futur pròxim, com poden ser els desplaçaments forçats i una crisi humanitària al cor d’Europa.

Per tot això,

- Expressem la solidaritat de la ciutat amb totes les víctimes d’aquest conflicte, així com el suport a les organitzacions que treballen en la defensa i protecció dels drets humans sobre el terreny.

- Refermem el compromís de Llinars amb la pau, el diàleg i el respecte als drets humans com a valors fonamentals.

- Manifestem la voluntat de posar recursos a disposició de l’acollida de refugiats, de la manera que acordin les autoritats competents en matèria d’asil.

- Reclamem a la comunitat internacional una resposta diplomàtica al conflicte, amb mesures  encaminades a la resolució pacífica del conflicte i el respecte als drets humans i els principis i valors democràtics.

Darrera actualització: 28.02.2022 | 18:36