El Teatre Auditori acollirà la primera edició del Torneig de Debat

Dimecres, 13 de març de 2024 a les 00:00

Llinars celebrarà el primer Torneig de Debat el proper divendres, 15 de març, al Teatre Auditori, on participaran alumnes de 1r de batxillerat de tres centres educatius: l’Institut Giola i l’Institut-escola Ginebró de Llinars i l’Institut el Sui de Cardedeu.

La iniciativa sorgeix dels centres per tal de traslladar la lliga de debat, que actualment es celebra a nivell autonòmic, a un entorn més proper i més pròxim.

El torneig de debat és una competició d’oratòria en la qual tres equips formats per 5 estudiants de 1r de batxillerat debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. Aquest any el tema escollit ha estat: “La intel·ligència artificial és una amenaça per a la humanitat?

L’objectiu del torneig és fomentar les competències transversals dels estudiants mitjançant l’ús de la paraula, la narrativa i l’argumentació en contra i a favor del tema a debatre, així com, crear un espai de formació on s’utilitza el català com a llengua vehicular. Tots aquests aspectes seran valorats per un jurat expert format per professorat dels centres educatius participants i un representant dels Ajuntaments.

La regidora d’Educació, Mònica López, valora molt positivament aquesta iniciativa ja que un dels objectius de la regidoria és potenciar les competències lingüístiques i l’ús de la llengua catalana, i afegeix: “És una gran oportunitat per fomentar el treball en equip, l’empoderament, l’eloqüència i la seguretat a través d’un repte enfocat a una pràctica vivencial. Per aquesta raó des de la regidoria d’educació hem decidit ser part activa d’aquest projecte”.

L‘organització de l’acte ha estat col·laborativa entre tots els agents educatius implicats en el projecte. Tot l’alumnat de 1r de batxillerat dels tres centres educatius hi assistirà com a públic participant activament.

La regidora espera que “aquesta edició sigui la primera de moltes”.

Darrera actualització: 13.03.2024 | 13:57