Inauguració Fons Joan Pla i Gras i presentació de la bandera de Llinars

Dilluns, 17 de desembre de 2012 a les 13:18

Dissabte, 15 de desembre, va tenir lloc la inauguració del Fons Joan Pla i Gras, un petit recorregut per la història de Llinars, darrera del qual es fa palès la feina que durant tants anys molta gent ha realitzat per tal que la història de Llinars no caigués en l'oblit.

Una d'aquestes persones va ser en Joan Pla i Gras, gran aficionat a l'arqueologia, que al llarg de la seva vida va recopilar tot el material arqueològic que existia a Llinars. En morir es va crear un Patronat Municipal i el seu fill cedí les peces que el seu pare havia trobat. Aquestes peces es podien visitar a la Capella de Can Mas Bagà. Posteriorment el Patronat es va dissoldre i es va decidir canviar el material d'ubicació i traslladar-lo a l'Ajuntament, creant així un centre d'interpretació sobre Llinars amb el nom de Fons Joan Pla i Gras.

La inauguració va comptar amb un centenar de persones, entre els quals s'hi destacaven familiars del propi Joan Pla i Gras.

Abans però, va tenir lloc la presentació formal de la bandera del municipi, signe d'identitat col·lectiva del poble, que va comptar amb un ball d'homenatge interpretat per la colla Giola, creat per en Joan Serra i en Jaume Arnella.

Darrera actualització: 30.01.2014 | 10:23