L'arquitecte Manel Gonzalez Solanas guardonat per la rehabilitació del l'antic CAP de Llinars

Divendres, 28 d'octubre de 2022 a les 13:00

Set obres han estat guardonades en la XIX edició dels Premis Catalunya Construcció que organitza el Col·legi d’Arquitectura Tècnica de Barcelona. Entre elles, es troba la rehabilitació funcional del l'antic CAP de Llinars a museu i Espai d'Art, obra de l'arquitecte Manel Gonzalez Solanas, que va rebre el premi acompanyat de l'alcalde de Llinars, Martí Pujol i Casals, en la gala celebrada el passat 27 d'octubre al Museu Marítim de Barcelona. El jurat va valorar en aquesta actuació “l'aplicació intel·ligent d'unes poques idees projectuals molt ben aplicades i on s'aconsegueix la màxima eficàcia per a l'adequació al nou ús de l'edifici". 

El total de candidatures presentades enguany va ser de 83, presentades per equips i empreses responsables de dirigir, coordinar i projectar obres acabades durant els anys 2020 i 2021. Després de fer una primera selecció, el jurat va escollir 20 finalistes en les 5 categories professionals, i finalment han estat set les obres premiades.

En la categoria de direcció d'execució de l'obra, el premi ha estat exaequo. D'una banda, Enric Iturbe, Cristina Carmona i Eduard Pedret per la rehabilitació i reforma del Palau Pascual i Pons de Barcelona. De l'altra, Arístides Pujalte Camarasa pel Centre d'Atenció Primària Víctor Català a Premià de Dalt.

En la categoria de direcció integrada de projecte, el premi ha estat atorgat a Javier Chaves, Martí Broquetas i Juan Montoya per l'edifici d'oficines KNEM al 22@ de Barcelona.

En la categoria de rehabilitació, el premi es subdivideix en dos àmbits: la rehabilitació patrimonial i la rehabilitació funcional. En la primera, de rehabilitació patrimonial, s'ha endut el guardó l'equip format per Francesc Belart, Josep Esteve, Núria Corbella, Elvira Altadill i Josep Maria Navarro, per la restauració de la cúpula de l'església de Sant Andreu del Palomar. 

En l'àmbit de la rehabilitació funcional el premi ha estat concedit a Manel Gonzalez Solanas, per la rehabilitació d'antic CAP per a museu i espai cultural a Llinars del Vallès.

En la categoria d'innovació en la construcció, el premi l'ha guanyat la candidatura formada per Maximià Torruella, Patricio Martínez i Luis Gotor per la Clínica Girona. I una menció especial per a Josep Maria Genescà Ramon per l'Aplicació gratuïta per resoldre problemes estructurals amb geometria dinàmica.

En la categoria de coordinació de seguretat i salut, el premi ha estat per la candidatura presentada per Francesc Belart i Calvet per la seva actuació al complex d'oficines Sea Towers a l'avinguda Icària de Barcelona.

El jurat va atorgar un any més el premi especial a la trajectòria professional, que en aquesta edició van guanyar les germanes Imma Amat Amigó i Joana Amat Amigó, de l'empresa Amat Immobiliaris. I el premi al treball final de grau que es va atorgar a Marc Serra Boix, de l'Escola Politècnica Superior d'Edificació de Barcelona (EPSEB) pel projecte Construcció i Arquitectura del Mercat Torner de Badalona, treball acadèmic realitzat amb el tutoratge del professor Ramon Graus. 

Informació ampliada a www.apabcn.cat

Darrera actualització: 28.10.2022 | 14:36

Imatges