Llinars celebra la segona Taula de treball de Turisme

Dilluns, 18 de desembre de 2023 a les 00:00

Llinars del Vallès ha celebrat aquest dilluns 18 de desembre la segona Taula de treball de Turisme. La sessió, que s’ha fet a la Sala Montseny del Teatre Auditori, ha girat al voltant de la sostenibilitat al sector turístic, presentant el Pla estratègic de turisme en què s’està treballant, però també s’han tractat les certificacions de qualitat del sector turístic i s’ha fet un taller pràctic amb casos d’èxit de com contribuir a l’assoliment dels ODS en empreses i entitats.

El consultor Jordi Casasayas ha parlat a les empreses i negocis presents del procés que s’està seguint en el marc del Pla de turisme. Ha detallat que després de l’estiu es va començar amb un treball de camp, visitant els llocs que puguin ser d’interès, i fent entrevistes a empresaris i noms vinculats a l’activitat comercial i turística.

Més endavant, a principis de desembre, es van fer enquestes durant la Fira dels Torrons a població local i visitants d’altres poblacions per saber la seva percepció del turisme a Llinars.

Amb tot aquest treball acabarà la diagnosi. Tot seguit serà el torn de les conclusions. Està previst que a finals de febrer es pugui comptar amb un primer document amb propostes per poder aplicar a Llinars del Vallès en l’àmbit del turisme.

El consultor ha avançat que de la feina del treball de camp se n’extreu que “hi ha força potencial per la natura i l’entorn” i que “hi ha elements patrimonials interessants, però que costa accedir-hi”. En aquest sentit, ha reconegut que cal trobar opcions interessants pels usuaris de cases rurals i allotjaments que hi ha a la zona.

La importància de les certificacions

D’altra banda, durant la jornada la consultora Sílvia Arau ha exposat la importància de les certificacions per als establiments i negocis turístics de la zona. De fet, ha detallat que existeixen molts segells, distintius o certificacions que treballen per posar en valor les pràctiques de la sostenibilitat en el turisme.

Un d’ells és el Biosphere, que Llinars del Vallès ja té com a Ajuntament i ara aspira a comptar per la Fira dels Torrons.

De fet, la consultora ha recorda que hi ha informes que asseguren que la majoria de turistes estarien disposats a pagar més per marques sostenibles i que la sostenibilitat millora la reputació i la imatge de l’empresa, entre d’altre avantatges.

El regidor de Promoció Econòmica, Joan Ramon, ha fet una valoració molt positiva de la sessió: “Estem fixant les bases per treballar per un turisme de qualitat i sostenibilitat. Per això és important que estiguem adherits al segell Biosphere. És una línia de treball que pensem mantenir”.

Darrera actualització: 28.12.2023 | 13:14