Llinars ha celebrat la Setmana de la Sostenibilitat en el marc del Dia Mundial del Medi Ambient

Divendres, 10 de juny de 2022 a les 12:00

Al voltant del Dia Mundial del Medi Ambient, i arrel de l’obtenció de la certificació de destinació turística Biosphere, Llinars ha celebrat la Setmana de la Sostenibilitat, un programa d’activitats per sensibilitzar a la població sobre la importància de tenir cura del medi ambient i de preservar el nostre entorn per una millor qualitat de vida.

Una de les activitats ha estat la neteja dels voltants del poble, a càrrec de l’alumnat dels centres educatius Damià Mateu, Salvador Sanromà i International rural School.

Durant la setmana, i en el marc del moviment de Viles Florides, cada infant de les escoles de Llinars va rebre una planta perquè totes les llars contribueixin a un Llinars més florit.

D’altra banda, es va engegar la campanya per sensibilitzar sobre la gestió de residus a les compres quotidianes i promoure les compres amb envasos/bosses reutilitzables i sostenibles  als comerços d’alimentació i parades del mercat,  ja que els envasos i embolcalls d’un sol ús són la causa principal de l’augment de la quantitat dels residus i malbaratament de recursos. Els objectius principals de la campanya són:

  • Sensibilitzar a la població en diferents pràctiques de consum conscient i responsable.
  • Promoure un canvi d’hàbits en la ciutadana per a la utilització d’envasos/bosses d’un sol ús.
  • Potenciar el comerç/mercat de qualitat i proximitat.
  • Sensibilitzar els establiments i parades del mercat d’alimentació en l’ús de material reutilitzable.

Durant la campanya, que s’ha celebrat del 3 al 17 de juny, comerços i parades del mercat repartien als clients/es envasos, bosses de malla i bosses de pa, depenent del comerç o parada, i el fet de reutilitzar aquests o envasos i bosses pròpies, implicava la participació en un sorteig del vals de compra que tindrà lloc divendres 1 de juliol a les 12 h al mercat.

    

Darrera actualització: 14.06.2022 | 13:58