Piensos Picart inaugura la seva nova planta productiva a Llinars

Divendres, 17 de novembre de 2023 a les 13:00

L’alcalde de Llinars del Vallès, Martí Pujol, i els regidors Josep Aixandri, Joan Ramon i Pere Grivé han assistit aquest dijous a la inauguració de la nova planta productiva que Piensos Picart ha instal·lat a Llinars del Vallès. Coincidint amb el seu 70è aniversari, la companyia posa en marxa unes instal·lacions de 12.000 metres quadrats i una capacitat de producció de fins a 40.000 tones anuals. I ho fa després de traslladar-se des de les instal·lacions de Sant Pere de Vilamajor.

Durant les intervencions, el CEO de la companyia, Joan Icart, ha destacat la fita que suposa la posada en marxa de la planta: “Sabem que els nostres clients alimenten les seves mascotes com si fossin un més de la família i som conscients de la responsabilitat que això suposa”. A més, ha dit que les noves instal·lacions “són un nou pas endavant en la producció de qualitat i amb un renovat compromís de sostenibilitat i respecte mediambiental”.

Per la seva banda, l’alcalde de Llinars, Martí Pujol, ha donat la benvinguda a Piensos Picart, a qui ha agraït la paciència i l’aposta per instal·lar-se al municipi, i ha insistit en la importància de la indústria per Llinars.

Pujol ha aprofitat la seva intervenció per demanar públicament que "un país com Catalunya no es pot permetre que passin deu anys entre que una empresa pren una decisió i el moment en què ja està produint. No vull desplaçar tota la responsabilitat a la Generalitat i a l’Estat, però ens ho hem de fer mirar perquè perdem oportunitats".

Finalment, el batlle ha fet èmfasi en les persones: “El cor de les empreses és la gent. I els que treballen a Picart no deixen de ser gent de la comarca”. La plantilla de Piensos Picart compta amb una plantilla de 35 treballadors.

El director general d’Indústria, Oriol Alcoba, ha defensat que la indústria del país “contribueix no només a generar més llocs de treball i més estables, també a la cohesió social i territorial”. Precisament per això ha emfatitzat que la reindustrialització “és una de les prioritats del Govern”.

Alcoba ha posat Piensos Picart com exemple del canvi que han de fer les empreses: “No es tracta només de produir i de quedar-nos amb el disseny, la recerca i l’atenció al client, els extrems de la cadena de valor, pensant que ja en tindríem prou per tenir llocs de treball de qualitat. Vam obviar tot el centre de la cadena, és a dir, el transport i la part productiva. Però Catalunya, com molts països, ja ha sortit de la innocència”. “Empreses arrelades al territori com Picart estan fent aquesta evolució i arriscant per arribar a més mercats, a més d’apostar per la sostenibilitat i la digitalització dels processos productius”, ha afirmat.

Inversió i sostenibilitat

Picart ha invertit 12 milions d’euros en aquestes instal·lacions, situades al polígon Can Prat, amb les que volen multiplicar per tres la seva producció anual per “competir amb garanties en un entorn de creixent consciència mediambiental i fortes exigències de control, seguretat i traçabilitat”. La firma calcula que el nou centre permetrà multiplicar per tres la producció actual.

La firma assegura que les noves instal·lacions minimitzaran la petjada de carboni del seu procés productiu: s’ha reduït al mínim l'ús de l'electricitat en favor del gas natural i s’ha apostat per l’energia solar, que aportarà el 70% de l'energia que consumirà la nova planta. Només hi ha lluminàries LED, les naus estan aïllades tèrmicament i el vehicles i aparells que s'utilitzaran seran exclusivament elèctrics.

Darrera actualització: 17.11.2023 | 13:10