Pla Local de Salut

Dilluns, 8 de juny de 2020 a les 13:00

El darrer Ple de l'Ajuntament de Llinars, celebrat el passat 25 de maig, va aprovar el Pla Local de Salut, impulsat per l’Ajuntament i l’equip d’Atenció Primària Alt Mogent, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el suport de la Cooperativa Etcèteres en la seva elaboració.

El Pla, que té una vigència de 4 anys, promociona i protegeix la salut des del punt de vista holístic, és a dir, amb una visió molt més àmplia de salut, com un estat de benestar físic, mental i social, i per això ha estat realitzat tant per professionals de l’Equip de Salut Comunitària com per altres professionals d’àmbits tan diversos com la cultura, la joventut, els esports, l’educació i la dona.

Per altra banda, la col·laboració ciutadana ha estat determinant per al desenvolupament del Pla Local de Salut a través de jornades de treball, trobades i enquestes. Veïns i veïnes, entitats i serveis professionals han aportat una informació molt valuosa sobre què suma i què resta salut al nostre poble.

Impulsar l’adopció d’hàbits saludables i reduir al màxim les desigualtats són dos punts claus per al desenvolupament del Pla Local de Salut, el document del qual s’estructura en 3 grans apartats de continguts: el marc teòric i normatiu, la diagnosi sobre l’estat de salut del municipi i per últim els reptes i les propostes d’acció que s’han de dur a terme per protegir i promoure la salut de les persones, prevenir la malaltia i tenir cura de la salut pública en el sentit més ampli.

Darrera actualització: 12.06.2020 | 12:24