Presentació del llibre "Damià Mateu Bisa, empresari, promotor i col·leccionista" a la Biblioteca de Llinars del Vallès

Dimecres, 18 de febrer de 2015 a les 12:00

Dijous 12 de febrer va tenir lloc a la Biblioteca de Llinars, la presentació del llibre "Damià Mateu i Bisa (1864-1935). Empresari, promotor i col·leccionista", originari de Llinars del Vallès i una de les figures més destacades de la burgesia catalana del primer terç del segle XX.

En aquest llibre hi han col·laborat Inés Padrosa, historiadora i bibliotecària del castell; Jaume Barrachina, historiador de l'art i director del museu creat a partir de les col·leccions d'art i antiguitats impulsades per Damià Mateu; Jordi Nadal i Oller, catedràtic emèrit d'història econòmica, i Miguel Canals, marquès de Casa Brusi.

La presentació del llibre va anar a càrrec d’Inés Padrosa, i va comptar amb la presència de l'alcalde del municipi, Martí Pujol, diversos regidors del consistori i del responsable de l'arxiu municipal, Albert Gómez, que ha treballat estretament amb Inés Padrosa aportant informació sobre l'empresari.

El passat 29 de novembre de 2014 es va fer la presentació del llibre al Castell de Perelada amb la presència dels familiars directes de Damià Mateu. Sobre això ja va sortir publicada una notícia en aquesta mateixa pàgina web: http://www.llinarsdelvalles.cat/actualitat/noticies/Damia-Mateu-Bisa.html

 

Darrera actualització: 02.04.2015 | 16:41