Presentat el cartell de La Passió de Llinars d’aquest any

Diumenge, 21 de gener de 2024 a les 00:00

El passat diumenge 14 de gener la Sala Noble del Castell Nou de Llinars va acollir la presentació del cartell de La Passió d’aquest any. L’acte va comptar amb la presència de la regidora de Cultura, Georgina Coderch, i d’una quarantena de persones més.

Com en les darreres edicions, la imatge és obra del dissenyador llinassenc Xavier Morell. Tal i com va explicar el mateix autor, en la imatge d’aquest any ha buscat allunyar-se d’anteriors dissenys. Per això, el cartell presenta una proposta més “trencadora” que també s’allunya de les propostes més tradicionals de les altres representacions de La Passió. En el disseny es pot observar la imatge de Jesús establint una comunicació amb una persona d‘avui en dia i interpel·lant-nos amb la mirada, cercant el “veniu”, títol principal de la Passió de Llinars.

Segons recull el grup de teatre Till-Tall, la directora de La Passió de Llinars, Reyes Barragán, va explicar les novetats de La Passió d’enguany: nous personatges, nous actors i actrius, recuperació d’escenes que s’havien eliminat en edicions anteriors… i especialment l’exposició titulada La Passió, paraula i emoció que es podrà veure a l’Espai d’Art de Llinars entre el 18 de febrer i el 7 d’abril. Aquesta serà una exposició explicativa per donar a conèixer La Passió tant a les persones que ja hi han assistit, que la podran descobrir més en profunditat, com a les persones que encara no l’han vista mai.

A més, Barragán també va explicar breument el camí que han seguit les representacions de La Passió des del segle XIV fins ara, com les Passions no s’han deixat de representar mai a Catalunya des d’aleshores fins a l’actualitat, com s’han anat renovant i com han anat apareixent-ne de noves, com la de Llinars.

La directora també va anunciar que La Passió de Llinars és la convidada, juntament amb una europea, a la Firapassió que organitza La Passió d’Esparreguera el 2 i 3 de març.

Durant l’acte de presentació del cartell es va poder escoltar de la banda sonora Veniu a mi. La Passió de Llinars del Vallès, del compositor David Gómez Comino. En acabar i per acomiadar la trobada, els assistents van poder tastar les galetes de La Passió i el vi de La Passió. Ambdós productes es podran comprar al vestíbul del teatre els dies de representació, les galetes a més es poden adquirir en les pastisseries Esteve i Josep Pou.

Darrera actualització: 25.01.2024 | 11:37

Imatges