Renfe iniciarà aquesta setmana els treballs de reforma de l’estació de Llinars del Vallès

Dilluns, 20 de novembre de 2023 a les 10:15

Renfe ha comunicat que aquesta setmana iniciarà les obres de reforma de l’estació de Llinars del Vallès, corresponent a la línia R2 Nord i per on passen cada dia uns 3.500 viatgers. Tot i aquest inici oficial dels treballs, els usuaris no els començaran a notar fins els pròxims dies. Quan els operaris comencin la reforma es garantirà la mobilitat i els accessos i s’intentarà que les afectacions siguin mínimes.

El projecte de reforma vol millorar l’accessibilitat de l’estació. Es rehabilitarà completament el vestíbul, instal·lant-hi noves escales i noves rampes d’accés, i adequant l’enllumenat exterior.

L’edifici comptarà amb una nova zona d’atenció, venda i informació al client, una sala d’espera i millores en la il·luminació, i s’adaptaran els lavabos a les normes d’accessibilitat.

D’altra banda, les andanes seran accessibles, eliminant els desnivells entre la sortida de l’edifici i l’andana, amb nous paviments que incorporaran encaminament podo-tàctil, una superfície amb relleu que pot ser detectada per les persones invidents o amb mobilitat reduïda i que les manté en alerta. A més, les noves marquesines cobriran més espais a les andanes, així com a l’aparcament.

Reordenació del pàrquing

En el projecte de reforma també destaquen els treballs que afectaran la zona d’aparcament: s’hi construirà un nou edicle que permetrà l’entrada controlada i comptarà amb noves places per a persones amb mobilitat reduïda (PMR) i per a cotxes elèctrics.

Un projecte esperat

L’alcalde de Llinars del Vallès, Martí Pujol, ha celebrat que es posi en marxa la reforma: “És un projecte llargament reivindicat i esperat, per l’Ajuntament i per la ciutadania. I no només pels habitants, també pels milers de persones de municipis veïns que utilitzen les instal·lacions”.

A més, Pujol ha volgut destacar que amb la reforma es potenciarà encara més l’ús del transport públic i es continuarà amb l’aposta per una mobilitat sostenible

Pujol ha afegit que el consistori donarà a Renfe tota la col·laboració que sigui necessària.

Les obres de reforma de l’estació, que duraran al voltant d’un any, tenen un import de 3.508.996,98 euros (IVA inclòs). L’actuació s’emmarca en el projecte ‘Transformem Rodalies’, un pla que té com a doble objectiu millorar l’atenció de les persones i optimitzar la qualitat del servei.

Darrera actualització: 20.11.2023 | 14:00

Imatges