Roserar del Castell Nou

Dilluns, 6 de març de 2023 a les 11:00

L’Ajuntament de Llinars, amb la col·laboració de l’Associació Amics de les Roses de Sant Feliu del Llobregat, torna a donar valor a l’antic roserar del Castell Nou.

El dia 2 de març de 2023, previ disseny del jardí, es va tornar a plantar una col·lecció de rosers en aquest espai.

En total hi haurà una cinquantena de varietats; alguns d’ells entapissants, miniatura, arbustius, ploraners, enfiladissos, vermells, blancs, grocs, taronges, salmó,  i,  tots ells amb diferents matisos aromàtics.

La gran majoria carregats d’història com la Rosa laevigata, anomenada també la rosa dels Cherokees. D’aquest roser n’expliquen que en portar-la del vell món es va escampar i naturalitzar per tot el seu territori. En ser expulsats el Cherokees de les seves terres van haver de recórrer 2500 quilòmetres, amb infants i gent gran, dels quals molts en van morir. S’explica que cada roser va sortir d’una llàgrima vessada al terra.

Juntament amb aquest també hi trobem altres rosers com el “Miquel Angelo”, el “Chysler imperial”, el “Sorolla”, el “Pau Casals”, el “Pasqual Maragall” o la Rosa “Damascenca”, vinguda a Europa des de l’Orient portada pels creuats.

Darrera actualització: 06.03.2023 | 11:34

Imatges