Viles Florides lliura les Flors d'Honor 2019

Dimarts, 1 d'octubre de 2019 a les 00:00

Llinars del Vallès ha estat reconegut amb quatre Flors d’Honor en la darrera gala del certamen de Viles Florides 2019, mantenint la seva puntuació respecte a l’any passat.

L’acte es va celebrar a Lloret de Mar el passat 27 de setembre, presidit per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i va comptar amb la presència de l’alcalde del municipi, Jaume Dulset, del vicepresident de la CHOC, entitat impulsora de Viles Florides, Joan Roig, i les màximes autoritats dels 133 municipis participants en aquesta vuitena edició de Viles Florides.

D’aquest manera, 13 municipis, entre ells Llinars del Vallès, encapçalen amb quatre Flors d’Honor el rànquing del projecte Viles Florides, promogut per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), i que reconeix els municipis que treballen per la transformació dels espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds. Per altra banda, n’hi ha 53 municipis amb tres Flors d’Honor; 57 amb dues Flors d’Honor i 10 amb una Flor d’Honor. Dos municipis –La Granja d’Escarp (Segrià) i Tredòs (Vall d’Aran)– s’han adherit al moviment en els darrers mesos i la seva valoració es farà en l’edició de 2020.

I com a novetat aquest any s'ha creat un nou reconeixement: la Flor d'Or, que ha estat atorgada al municipi d'Olot, per haver estat el que millor ha treballat el seu verd urbà durant el darrer any.

El projecte Viles Florides és obert a tothom i, a més a més dels municipis, també hi poden participar col·lectius, empreses o particulars amb sensibilitat cap a la natura i la cura dels espais verds. Per això, a banda dels reconeixements institucionals als municipis, es premien també aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l’àmbit públic com privat, són exemple a seguir.

En aquest marc, la rotonda Fèlix Rodríguez de la Fuente de Teià (Maresme) ha rebut el Premi a la Millor Rotonda de Catalunya i l’Escola Volcà Bisaroques d’Olot el reconeixement a la Millor Participació Ciutadana.

Consulta aquí els municipis guardonats durant la gala Flors d'Honor 2019.

 

Darrera actualització: 01.10.2019 | 11:43