La Generalitat guardona l’historiador llinassenc Jesús Alturo amb la Creu de Sant Jordi

Divendres, 3 de desembre de 2021 a les 11:00

La Generalitat de Catalunya guardona al Paleògraf, filòleg i historiador Jesús Alturo i Perucho amb la Creu Sant Jordi per la seva contribució a l’àmbit de la paleografia, codicologia i diplomàtica, i les seves aportacions cabdals a la història de la literatura i l’art medieval del període romànic de Catalunya.

La seva tasca de recuperació, estudi, conservació i difusió del patrimoni bibliogràfic i documental català, així com les seves nombroses recerques i publicacions, amb descobertes inèdites, han contribuït, de manera decisiva al reconeixement internacional de la personalitat històrica del nostre país i l’han fet mereixedor d’un gran prestigi professional, tant en l’àmbit nacional com entre la comunitat científica internacional. A més a més, forma part dels organismes més rellevants del seu camp a escala mundial.

El passat mes de juny, va presentar juntament amb Tània Alaix, el llibre "Mil cent anys de la vila i de la parròquia de Santa Maria de Llinars" a la sala noble del Castell Nou.

Darrera actualització: 03.12.2021 | 13:27