Llinars del Vallès acull 300 infermeres de primària per debatre sobre la vacunació

Dilluns, 13 de març de 2017 a les 11:43

El Teatre Auditori de Llinars va acollir el passat 10 de març, la jornada que anualment convoca l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària (AIFiCC).

Mercè Peris, investigadora de l’Institut Català d’Oncologia (ICO), va parlar sobre la vacuna davant el virus del papil·loma humà i les noves indicacions i presentacions. I va recordar que actualment aquesta vacunació ofereix una protecció al voltant del 80% enfront del total de càncers de coll uterí.

L’altre gran tema de debat, que va comptar com a ponent amb Àngel Plans també de l’ICO, va ser la necessitat i les peculiaritats de la vacunació entre els professionals sanitaris, buscant fórmules per augmentar les cobertures. I és que actualment, a Catalunya només un 19% dels sanitaris catalans es vacunen contra la grip, i en alguns centres, aquest percentatge baixa fins el 5%, unes dades que estan lluny de l’objectiu marcat per l’OMS d’una cobertura del 75%.

A més d’aquests temes de debat, la jornada va comptar amb dues taules, una sobre casos pràctics, i una altra on s’exposaran breument actualitzacions (anomenades píndoles de qualitat) que giraran entorn a diferents aspectes vinculats amb la cadena del fred en la conservació de les vacunes.

Sobre AIFICC:

L’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària (AIFiCC) neix l’any 1996 amb una clara vocació científica. Entre els seus objectius: aglutinar, estructurar i unificar criteris entre els professionals d'infermeria familiar i comunitària en defensa dels seus interessos i de la seva professió. Amb gairebé 900 socis/es, l’AIFiCC s’organitza en 12 grups de treball que faciliten el desenvolupament professional i científic dels seus associats.
(+ INFO) 

 

Darrera actualització: 13.03.2017 | 11:48