Les principals Passions de Catalunya presenten la temporada al Palau de la Generalitat

Dimecres, 26 de febrer de 2020 a les 12:00

Les representacions teatrals de la Passió, agrupades en la Federació Catalana de Passions, van presentar el passat dissabte dia 22 de febrer al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat la temporada 2020.

El president de la Generalitat, Quim Torra, va encapçalar l’acte, acompanyat de la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, i de la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat Maria Àngels Blasco. En la seva intervenció el president va reivindicar la importància de la cultura popular i va tenir paraules d’agraïment per a “a tota la gent que treballa perquè les Passions puguin tirar endavant” perquè "les passions són un viatge apassionant de compromís i arrelament a la terra".

Tant el president de la Generalitat com la consellera de Cultura, van coincidir a destacar el paper de les Passions com a “escoles de teatre”, i van lloar el "valor artístic i teatral" de les representacions. L’acte va comptar també amb les intervencions del president de la Federació Catalana de Passions i president de La Passió de Cervera, Xavier Cañabate, i del vicepresident de l’entitat, Jordi Carapuig, membre de La Passió d’Ulldecona.

Una vintena de participants de Veniu a mi. La Passió de Llinars, que posa en escena el grup de teatre Till-Tall i que és l’única passió de terres vallesanes, van assistir a l’acte acompanyats de la regidora de Cultura de Llinars del Vallès, Georgina Coderch, que se sumava als 40 membres dels altres ajuntaments presents al Saló Sant Jordi. 

En acabar els parlaments oficials, els representants de les passions van poder intercanviar unes paraules amb el president i fer-se fotografies així com visitar altres espais del Palau de la Generalitat, com la capella, el pati dels tarongers, la sala de pintures de Joaquim Torres-Garcia i la sala de reunions de l’executiu. El president va comentar amb els representants de La Passió de Llinars, l’originalitat del cartell d’enguany, obra del dissenyador Xavier Morell, i va recordar també el cartell de l’edició passada.

Sens dubte l’acte de presentació de la temporada de Passions comença a ser una data esperada per totes les passions i poc a poc va adquirint importància en el calendari. Actualment la Federació Catalana de Passions està formada per 10 passions: Cervera, Esparraguera, La Cava, Llinars del Vallès, Mataró, Olesa, Ulldecona, Vila-sacra, Vilalba dels Arcs i Vilassar de Mar. A l’acte també van ser-hi presents representants de l'associació Cos de Portants de Sant Crist de Sant Vicenç dels Horts, entitat que s'espera entrarà a formar part de la Federació properament.

Darrera actualització: 26.02.2020 | 12:25

Imatges

Representants de la Passió de Llinars D'esquerra a dreta: Georgina Coderch, Quim Torra i Reyes Barragán