Tot a punt per la Setmana de les Dones a Llinars del Vallès

Dimarts, 27 de febrer de 2024 a les 14:00

De l’1 al 10 de març hi haurà xerrades, tallers, sopars, concerts, esports, exposicions i, sobretot, conscienciació

Llinars del Vallès ja ho té tot a punt per la Setmana de les Dones. De l’1 al 10 de març, el municipi acollirà una trentena d’actes de tot tipus amb l’objectiu de conscienciar i reivindicar la igualtat, però també per abordar i treballar per fer front a les desigualtats.

El programa (consulta'l al document adjunt) començarà el divendres 1 de març amb un taller de creació de pancartes reivindicatives, a partir de els 17.00h a l’Espai Jove La Masoveria. Una mica més tard, a les 18.30h, es farà la xerrada ‘Més enllà de la regla; l’impacte dels productes menstruals en la salut’, a Can Lletres. Per acabar el primer dia, el Pavelló 1 d’Octubre acollirà un sopar feminista a partir de les 21.00h. Un àpat en què tothom haurà de portar el seu sopar de casa i que servirà per compartir històries i sabors. Anirà seguit del concert de MASTA QUBA de hip hop feminista. Hi haurà servei de barra a càrrec de l’AAVV de Can Boatell.

L’endemà, dissabte, es faran dos tallers: un de defensa personal a L’Esportiu, de 10.30h a 11.30h, i un altre a Can Lletres a les 18.00h: ‘La llibertat de ser’.

El programa seguirà el dilluns 4 de març. A les 18.30h, Can Lletres acollirà el taller teòrico-vivencial ‘El viatge heroic de la dona: cos, inconscient i plenitud’. L’endemà, dimarts, hi ha previstos tres actes a la tarda: Masterclass Spinning Lovato, de 18.15h a 19.30h a L’Esportiu; la xerrada ‘Dones invisibles per la medicina’ sobre el biaix de gènere que hi ha hagut en aquest àmbit, a les 18.30h a Can Lletres a càrrec de Carme Valls; i el Taller de L’Entusiasme, a la mateixa Hora al Teatre Auditori.

Dimecres, l’Escola Municipal de Música acollirà ‘En clau de Do-Na’, de 17.15h a 19.00h, i precisament a les 19.00h començarà ‘Un dret, un vot’ a la Biblioteca Can Casas. I, el dijous 7 de març, hi haurà una sessió d’aquagim de 19.30h a 20.15h a l’Esportiu i un monòleg d’Ana Polo i una actuació de DJ TOFU a les 20.00h al hall del Teatre Auditori.

El divendres 8 de març, Dia Internacional de les Dones, els actes començaran a les 12.00h amb la lectura del manifest institucional al Castell Nou. A la tarda es farà una sessió de La petita hora del conte amb ‘La Rateta Voladora’, a les 17.30h a la biblioteca, i un taller obert d’estampació de totebags i samarretes a la plaça dels Països Catalans, de 18.00h a 20.00h. Finalment, l’Associació Dones de Llinars farà la lectura del manifest a les 18.30h a aquesta mateixa ubicació.

Els actes de la Setmana de les Dones acabaran amb el programa del cap de setmana. Dissabte, L’Esportiu acollirà el Claror Spartan Challenge a partir de les 10.00h, mentre que al punt del migdia es farà el reconeixement a la Dona de Llinars 2024 a Can Lletres. Finalment, el diumenge està prevista la caminada saludable. A les 11.00h s’iniciarà el recorregut des la Plaça dels Països Catalans fins a la Plaça Mogent, a la urbanització Sant Josep, on hi haurà concert de Les Carolines.

Actes tota la setmana

Aquest actes no seran els únics que es faran. Al llarg de la setmana, podem trobar altres espais on reivindicar la igualtat. Al casal cívic podreu trobar el passaport lila. Cada dia hi haurà un repte diari que permetrà obtenir el passaport. Tens mirada en lila? La UBIC, per la seva banda, col·laborarà decorant els aparadors de les botigues amb frases reivindicatives.

A més, es podran trobar xapes i polseres als diferents equipaments municipals i establiments del municipi i es vendrà marxandatge a la recepció de L’Esportiu en favor de la Fundación Quiero Trabajo.

Més informació a les xarxes socials de l'Ajuntament de Llinars del Vallès i del Punt Dona i a llinarsdelvalles.cat.

Darrera actualització: 27.02.2024 | 14:56